Sanatate prin sport

 Studiul dezvoltării sportului în istoria umană, poate arăta schimbări sociale semnificative survenite de-a lungul secolelor, în diferite culturi. Conceptul de sport ca o activitate ce implică abilitățile umane de bază, fizice și mentale, urmărește îmbunătățirea acestor abilități pentru a fi utilizate mai eficient și sugerează faptul că sportul este probabil la fel de vechi ca dezvoltarea inteligenței umane. Pentru omul primitiv, activitatea fizică a fost doar un mod de a-și îmbunătăți cunoștințele despre natură și, în aceeași măsură, un mod de a stăpâni mediul din jurul lui.
Mens sana in corpore sano spunea un vechi proverb care astazi multi il neglijeaza din pacate. Modernismul vietii are avantaje dar si dezavantaje iar cand punem in balanta avantajele cu dezavantajele trebuie sa avem, clar mai multe avantaje ca sa traim mai mult,mai bine si sa fim mai sanatosi.
Copiii trebuie incurajati inca din frageda pruncie ca sa practice un sport,inca de pe bancile scoli,prin inmplicarea profesorilor cat si a autoritatilor locale. Un bun exemplu este echipa locala de fotbal de la Vanatori-Neamt,care cu ajutorul primarie au un teren de fotbal crae acuma se extinde si la care duminica se aduna atat copii cat si oameni mai in varsta pt a privi cat si pt a face miscare,si este un lucru bun zic eu.
Sportul este incurajat si pe internet cu ajutorul Blogalinititive si Sportlocal.ro unde se poate castiga o suta de euro  pentru cel mai activ jucător din Campionat.Eu le urez succes tuturor participantilor la aceasta campanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Subscribe